Ralf König

Antitip

Ralf König

Antitip

Naslov izvirnika: Antityp
Prevod: Anja Zag Golob
Leto izida: 2021
ISBN: 978-961-7077-14-8
Zbirka: Risoromani
Število strani: 160
Dimenzije: 23 x 16 x 1,4 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
22,00 €

O KNJIGI:

Sveti Pavel, včasih znan tudi kot Savel, je sila slabovoljen. Svet noče pa noče razumeti vseh teh zgodb o troedinem bogu, samožrtvovanju in križanju s tremi žeblji, vstajenju iz groba in potencialni vrnitvi ter obljubi nebes, naj se še tako zagnano trudi, pridiga in prepričuje, kjer le more! Kar dobi, sta zgolj začudenje in posmeh, pa še vse hotelske sobe so zasedene, ko po dolgih popotnih mukah končno priroma v Atene, da bi Helene spreobrnil v edino pravo vero. Prisiljen se je na areopagu soočiti s filozofi, v mestu pa prav ta vikend kot nalašč potekajo tudi dionizije ... človek bi znorel!

Po Prototipu, v katerem nastopata Adam in Eva, ter Arhetipu, katerega glavni junak je nergaški Noe, Antitip s Svetim Pavlom sklepa svetopisemsko trilogijo Ralfa Königa, ki je v originalu izhajala med 2008 in 2010. Recenzije z Nemškega priobčajo, da je mojster König za tretji del prihranil še ekstra zaostren ton, nadvse žmohtne šale ter od sile pikre bodice. O, veselička!

O AVTORJU:

Ralf König se je rodil leta 1960 v Soestu v zahodni Nemčiji. Je eden najboljših dokazov, da stari rek nomen est omen res drži, saj je že desetletja nesporni kralj nemškega stripa. Od začetka svoje kariere se neumorno in neustrašno bori za pravice manjšin, preboj v širši prostor pa mu je uspel leta 1987 s stripom Živahen tip (Der bewegte Mann), po katerem je bil leta 1994 v režiji Sönkeja Wortmanna posnet tudi film, ki si ga je v Nemčiji v kinodvoranah ogledalo več kot 6,5 milijona gledalk in gledalcev.

Dela iz njegove obsežne bibliografije, ki vsebuje preko 50 samostojnih enot, so prevedena v vsaj 18 jezikov, poleg filmov so služila tudi za podlago gledališkim in lutkovnim predstavam. Za svoje stripe je prejel mnoga nemška in mednarodna priznanja, med drugim kar trikrat tudi nagrado Max in Moritz (1992, 2006, 2010), nato pa leta 2014 še enkrat, tokrat za življenjsko delo.

Letos je izdal dve novi deli, risoroman Znervirusni časi (Vervirte Zeiten), katerega posamezne table je med prvim valom epidemije vsak dan objavljal na spletu, ter hommage Srečnemu Luki, ki ga je kot otrok tudi sam prebiral, naslovljen Nežni topež (Zarter Schmelz).

MOREBITNO DODATNO ČTIVO ZA VAS ...

Ralf König: Prototip
Ralf König:

Prototip

Pablo Auladell: Izgubljeni raj
Pablo Auladell:

Izgubljeni raj

Nicolas Mahler: Alica v Sussexu
Nicolas Mahler:

Alica v Sussexu

Ralf König: Arhetip
Ralf König:

Arhetip