Novice

Slika za dogodek Pred tiskom OKSI

Pred tiskom OKSI

V prevodu Julije Potrč Šavli bo junija pri nas izšel prevod kultnega finskega risoromana OKSI Mari Ahokoivu. Gre za 400-stranski strip za mlade odrasle in odrasle, ki se vsebinsko pomembno napaja v finski ljudski tradiciji, a tudi v Kalevali, nikakor pa ne gre zanimariti njegovih ZF prvin. Zgodba pripoveduje o medvedih, o materah in hčerkah, avtorica pa pravi, da je odprta za različne interpratacije in se, četudi je natisnjena, nenehno spreminja.

Slika za dogodek Danijel Žeželj v Ljubljani!

Danijel Žeželj v Ljubljani!

Prejšnji teden nas je v Ljubljani obiskal svetovno (pri)znani stripar Danijel Žeželj. V okviru razstave KOT PES v Centru ilustracije je v pogovoru predstavil istoimensko knjigo, ki je nedavno izšla pri naši založbi v slovenskem prevodu Štefana Vevarja. Razstavo si lahko ogledate še do 19. 5.

Slika za dogodek Pred tiskom NE VSI ROBOTI

Pred tiskom NE VSI ROBOTI

Pred tiskom je novi, že 3. ZF risoroman pod okriljem VigeVageKnjig! Tokrat izdajamo v prevodu Boštjana Gorenca - Pižame "distopično satiro" NE VSI ROBOTI trojice Russell, Deodato Ml. in Loughridge, ki se dogaja leta 2056, leta 2022 pa je osvojila tako Eisnerjevo nagrado kot nagrado Ringo v kategoriji "Best Humor Comic Publication". Predviden izid: junij 2024.

Slika za dogodek Pred izidom ARIOL 11!

Pred izidom ARIOL 11!

V tisku je 11. nadaljevanje kultne otroške stripovske serije ARIOL, tokrat s podnaslovom ŽABJA ŽURKA. Knjiga v prevodu dinamičnega dvojca Šaponjić & Zag Golob bo izšla v prihodnjem tednu, torej najkasneje do petka, 17. maja. Takoj, ko izide, bo dostopna v naši spletni knjigarni, kmalu po tem pa tudi na vseh standardnih prodajnih mestih po državi.

Slika za dogodek Izšel FEMINISTIČNI SEKS!

Izšel FEMINISTIČNI SEKS!

V petek je izšel duhoviti stripovski vodič KAKO SEKSATI FEMINISTIČNO britanske slikarke, ilustratorke in striparke Flo Perry. Tako imamo zdaj tudi v slovenščini ta žmohtni zagovor enakopravnosti med rjuhami ... ali kjerkoli pač že vam najbolj sede - tudi s praktičnimi primeri! Žene, matere, dekleta, idealno darilo vašim sostorilkam in sostorilkam erotičnih dogodivščin, zagovor dlak & doslednega spoštovanja pravila "samo ja pomeni ja". Orgazem je naša pravica! Ali več njih. ;-) Knjigo je prevedla Anja Zag Golob.

Slika za dogodek Pred tiskom vodič feminističnega seksa!

Pred tiskom vodič feminističnega seksa!

Predvidoma 19. 4. izide naša tretja letošnja knjiga, vodič s pomenljivim naslovom KAKO SEKSATI FEMINISTIČNO britanske striparke Flo Perry. Delo je prevedla Anja Zag Golob, v njem pa se avtorica ukvarja z radostmi enakopravne obravnave vseh spolov tudi v postelji ... ali kjerkoli pač že se s soglasjem dajete dol. Žmohtno! Pestro! Divje in strastno! <3

Slika za dogodek Mariborka v petek DOPOLDNE

Mariborka v petek DOPOLDNE

Ta petek, 19. 1., bo Mariborka izjemoma odprta dopoldne, torej med 9h in 15h.

Hvala za razumevanje, se vidimo!

Slika za dogodek Inventura

Inventura

Obveščamo, da bosta v obeh knjigarnah inventuri potekali 3. in 4. 1. 2024, vsled česar bosta tisto sredo in četrtek obe zaprti. Znova se odpreta v petek, 5. 1., in sicer Mariborka ob 12h, VVKnjigarna v Ljubljani pa ob 15h.

Urnik dotlej pa je v Ljubljani:

SRE (27. 12.) > 15h-19h,

ČET (28. 12.) > 10h-15h,

PET (29. 12.) > 15h-19h,

v Mariborki pa:

SRE (27. 12.) > 9h-16h,

ČET (28. 12.) > 12h-19h,

PET (29. 12.) > 12h-19h ter

SOB (30. 12.) > 9h-13h.

Se vidimo!

Slika za dogodek VVK na SKS

VVK na SKS

V času SKS (med 21. in 26. 11.) bo VVKnjigarna zaprta, ker smo vsi na štantu. Najdete nas v dvorani Kocka ob glavnem prehodu, malo stran od glavnega odra - glejte, kje je taka velika bela glava na roza ozadju, to je naslovnica knjige Brez las, enega od obeh naših letošnjih sejemskih izidov. Drugi je Gospa Goldgruber. Dobrodošle_i! <3

Slika za dogodek Majčke TIK!

Majčke TIK!

V čast osvojeni veliki zlati hruški za najboljšo slovensko mladinsko leposlovno knjigo lanskega leta smo izdelali in dali v prodajo 3 serije majčk za mladež, TIK, ZMAJ in MOKRIŠČARJI (velikosti 6-8 let ter 8-10 let). Nabavko lahko opravite na našem štantu v času SKS ali, če ne pridete naokrog, pišete Ivi na iva opica vigevageknjige.org ter sporočite velikost in motiv, ki ga želite. Zaloge so skrajno omejene, tako da ima smisel pohiteti.

Slika za dogodek Jutri na SKS - TIK!

Jutri na SKS - TIK!

Jutri, v torek (21. 11.), lahko ob 13h na Odru mladih SKS prisluhnete pogovoru Eve Ule z Ramom Cunto in Miho Hajem, avtorjema otroškega stripa Tik je šel v gozd po drva, ki bo takisto jutri (ob 11h) prejel veliko Zlato hruško za najboljšo izvirno slovensko mladinsko knjigo lanskega leta. Vstop na knjižni sejem je brezplačen, Oder mladih pa se nahaja v prvi dvorani, čisto na koncu, levo.

Slika za dogodek 4. Debata v VVKnjigarni

4. Debata v VVKnjigarni

V ponedeljek, 30. 10., vas ob 19h vljudno vabimo v VVKnjigarno na Runkovi 2 v Ljubljani, kjer se bo odvila že četrta debata, tokrat na teme in načine pripovedovanja v zbirki kratkih zgodb v stripu Laure Perez PRIKRITO.

Pogovarjali se bosta prevajalka Vesna Velkovrh Bukilica in publicistka Eva Ule (Koridor). Kdor ne more osebno, bo pogovor lahko spremljal_a v neposrednem prenosu na FB zidu založbe. Se vidimo!

Slika za dogodek Mariborka - torek

Mariborka - torek

Bralke in bralce obveščamo, da bo knjigarna MARIBORKA v torek, 17. 10., izjemoma zaprta, ker ima VVK ekipa ta dan v Ljubljani prvo spoznavno srečanje in uvajalni sestanek. Vse ostale dni je knjigarna odprta nemoteno po novem urniku, ki je: PON, TOR SRE med 9h in 16h, ČET in PET med 12h in 19h, SOB med 9h in 13h. Se vidimo!

Slika za dogodek Otvoritev razstave

Otvoritev razstave

Vljudno vas vabimo na otvoritev razstave naših avtoric_jev, ki so nadaljevali drug drugega, da bi izvedeli, kaj se je zgodilo po izidu: 

Dora Kaštrun nadaljuje SUMATRO Katarine Šeme, ki nadaljuje MESTNE in VAŠKE PTICE Gašperja Krajnca, ki nadaljuje TIKA, KI JE ŠEL V GOZD PO DRVA Rama Cunte in Mihe Haja, ki nadaljujeta VINJETE STRAHOLJUBCA Eve Mlinar in Eve Mahkovic, ki nadaljujeta Dorine ŽABCE. Na otvoritvi bosta celo posadko izpraševala Eva Ule in Matevž Rems.

Dobimo se v Centru ilustracije na Stritarjevi 7 v Ljubljani v torek, 3. 10. 20023, ob 19. uri. Vabljene_i! ❤️

Slika za dogodek 2 razpisa

2 razpisa

Odprta sta 2 razpisa za KNJIGARJA / KNJIGARKO I, en v Mariborki (do 10. 8.), drugi v VVKnjigarni v Ljubljani (do 11. 8.). Podrobnosti najdete na našem blogu (za LJ, za MB) ali na FB strani založbe. Vnaprej hvala za prijave in zaupanje!

Slika za dogodek 2. Debata v VVKnjigarni

2. Debata v VVKnjigarni

V sredo, 17. 5., ob 19h gostimo muzikanta, skladatelja, nagrajenca Prešernovega sklada Draga Ivanušo. Urednica in prevajalka Anja Zag Golob se bo z njim pogovarjala o temah, ki jih odpira risoroman Samo mi smo Moritza Wienerta. Vljudno vabljene in vabljeni v VVKnjigarno na Runkovi 2 v Šiški. Izvedbo dogodka omogočata EU (EACEA) in MOL - Oddelek za kulturo.

Slika za dogodek 1. Debata v VVKnjigarni

1. Debata v VVKnjigarni

V četrtek, 20. 4., ob 19h bo v VVKnjigarni na Runkovi 2 v Ljubljani potekala 1. Debata v VVKnjigarni - posvečena bo tetralogiji BLAST Manuja Larceneta, katere sklepni del izide na isti dan. Debatirala bosta voditelj Žiga Valetič in pravnik, kriminalist in penolog Dragan Petrovec. Dobrodošle_i! Če ne morete priti v Ljubljano, bo na našem FB zidu potekal neposredni prenos pogovora & v komentarjih lahko zastavite svoja vprašanja. Se vidimo & beremo! Debate sofinancirata EU (EACEA) in Oddelek za kulturo MOL.

Slika za dogodek Nova knjigarna!

Nova knjigarna!

V soboto, 8. 4., v Mariboru odpiramo novo knjigarno. Imenuje se MARIBORKA in domuje na Koroški 6. V njej bo na prodaj kuriran izbor izdaj 25 slovenskih (samo)založb. Program otvoritve najdete na naši spletni strani. Dobrodošle in dobrodošli!

Slika za dogodek Aprila 3 nove knjige!

Aprila 3 nove knjige!

Prejšnji teden smo v tisk oddali slovenski prevod risoromana SAMO MI SMO Moritza Wienerta, zgodbo o moškem, kozi in pujsu, ki se dobesedno odžagajo od civilizacije in na otoku odplujejo novemu življenju naproti. Prihodnji teden pa gresta v tisk še 2. del ŽABCEV Dore Kaštrun, zbirka novih prigod Grege, Gregca in razočaranega pingvina Marka, ter sklepni del Larcenetove tetralogije BLAST v prevodu Katje Šaponjić. Vse knjige izidejo aprila. Juhuhu!!!

Slika za dogodek Ta petek odprto - dopoldne!

Ta petek odprto - dopoldne!

Bralke in bralce obveščamo, da bo zaradi večernega veličastnega pitja & plesanja ta petek, 3. 3., VVKnjigarna namesto popoldne odprta DOPOLDNE, torej med 10h in 15h. Hvala za razumevanje & upoštevajte napotek ter pridite prej po knjige za vikend! :-)