Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Podganice plešejo (10. knjiga)

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Podganice plešejo (10. knjiga)

Naslov izvirnika: Ariol - Les petits rats de l'opéra (Tome10)
Prevod: Katja Šaponjić & Anja Zag Goob
Leto izida: 2023
ISBN: 978-961-7077-32-2
Zbirka: Risoromani
Število strani: 128
Dimenzije: 20,5 x 16,5 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
20,00 €

O KNJIGI

Jubilejna, že deseta zbirka prigod malega modrega osliča z velikimi očali je ena najbolj posrečenih doslej. Prinaša 12 novih epizod: v prvi ata Vinko in Ariol razpravljata o dobrobitih SMRDLJIVEGA SIRA, v drugi obišče Ariolov razred razborita ROZARITA in vse pripravi do plesa, celo učitelja Topa, v tretji se stric Pedro in Ariol odločita za fotografiranje v FOTOMATU na ulici, kar ima še kar drastične posledice, v četrti mama prisili Ariola, da na DVORIŠČNI RAZPRODAJI proda par svojih starih igrač, kar je zanj še kar stres in udarec, saj se noče ločiti od nobene.

V peti si želi Ariol olajšati dušo in nekomu vendar zaupati, kako goreče je zaljubljen v Petulo ... samo komu? V šesti zavijeta ata Vinko in Ariol h gospodu ŠPEHCU na en pirček (in en Pongo s slamico), tam pa naletita na precej okroglo gospo, ki je pa čisto navdušena nad malim Ariolom, v sedmi bi se Ramono in Ariol mnogo raje igrala kot pisala kratko zgodbico - ko jo je treba napisati, se ničesar več ne spomnita, v osmi so VOLITVE in Ariol in Ramono se z babico Danico odpravita na volišče, v deveti si pri nonotu in noni omislita nov NAPIHLJIVI BAZEN, v deseti je treba s tem bazenom priti s plaže domov, kar je kar zoprno, če si pozabil šlapice, pesek pa je razbeljen, v enajsti mamo Ulo Rigon zabaše ena zavratna MIGRENA, v dvanajsti pa se Ariol in Ramono podata raziskovat sosednje gradbišče - in jima uspe celo podvig s ta velikim TOVORNJAKOM! Več pa ne izdamo. :D

O AVTORJIH

Marc Boutavant (1970, Dijon) je ilustrator ter  avtor mladinske literature in mladinskih stripov, prepoznaven po živobarvni in ekspresivni risbi. Z otroško stripovsko serijo Mouk, v kateri je ustvaril samosvoje živalsko kraljestvo, in Ariolom je postal francoska ikona, ki svoje znanje pogosto radodarno deli na otroških in umetniških delavnicah. Boutavant je pripadnik nove generacije stripovskih ustvarjalcev, med katerimi so denimo David B, Joann Sfar in Marjane Satrapi.

Emmanuel Guibert (1964, Pariz) je izjemno plodovit  ilustrator in pisec stripov za otroke in odrasle. Njegov tematski razpon je zelo širok in sega vse od vzpona fašizma, druge svetovne vojne, Zdravnikov brez meja do fantazijskega sveta pa do vsakdanjih otroških skrbi in dogodivščin. Je večkrat nagrajeni avtor, ki so mu kritiki in bralci večkrat izrekli priznanje tudi na slovitem stripovskem festivalu v Angoulemu (leta 2004 in 2007 za soavtorstvo Fotografa, leta 1998 za Profesorjevo hčer, ki jo je ustvaril skupaj z Joannom Sfarjem).