Prihajajoči dogodki

Ni prihajajočih dogodkov.

Pretekli dogodki

Slika za dogodek FEO. ---> najboljši literarni večeri so zvečer

FEO. ---> najboljši literarni večeri so zvečer

Pogovor ob izidu drugega ponatisa Male čitanke legendarnega Ivana Volariča Fea, ki je izšla pri KD Myra Locatelli iz Volč. Uredil jo je znameniti urednik Zdravko Duša, s katerim se bo na enkratnem dogodku v Mariborki pogovarjala Anja Zag Golob.

5. JUN. 19:00 Mariborka, Koroška 6, 2000 Maribor

Slika za dogodek Hostnik - koncert v živo

Hostnik - koncert v živo

Prhaja sušk trubardur! V Maribor. S klaviaturo in svojim fantastičnim dialektom. V seriji koncertov v Mariborki ne bomo čakali pomladi in bomo za rep ujeli maj, in sicer z gospodom, ki ga imamo res, res radi.
Na priloženi fotki Hostnik poje Dekle iz zlatih sanj, s katero je zmagal na natečaju za najboljši šanson. Bo pa na našem koncertu pred Mariborko špilal še precej drugih. Tudi Golaž pa Lbeznsko, če bo sreča. O, radost, gospod Tomaž Hostnik bo spet špilal na Štajerskem! <3 <3 <3

DOSEDANJI AKUSTIČNI KONCERTI V MARIBORKI:

25. 1. 2024 - Matic Ačko

22. 2. 2024 - Andrej Vilčnik

28. 3. 2024 - Tajana Stres

30. MAJ 19:00 Mariborka, Koroška 6, 2000 Maribor

Slika za dogodek 4. kviz z Darkom Hederihom

4. kviz z Darkom Hederihom

Kvizmojster Darko Hederih ter znamenita rdeči in zeleni gumb vabijo na majsko ogrevanje možganskih sinaps!

Igramo drug proti drugemu & na izpadanje, na koncu se pomerita najboljša_ in zmagovalec_ odnese knjižno nagrado založbe VigeVageKnjige. :D

Aja, kateri igri igramo? Od 5 do 0 ter Abecedo. Naš kviz je ultra-poseben, ker namreč vsi znamo vse, ključno vprašanje pri nas pa je: se nam posveti ali se nam ne, predvsem pa - kdaj?

Na kviz!

27. MAJ 19:00 Mariborka, Koroška 6, 2000 Maribor

Slika za dogodek 10. Debata v VVKnjigarni: Kako seksati feministično?

10. Debata v VVKnjigarni: Kako seksati feministično?

Ob nedavnem izidu vodiča po enakopravnem seksu KAKO SEKSATI FEMINISTIČNO britanske slikarke, ilustratorke in striparke Flo Perry se bo publicistka in voditeljica naših debat Eva Ule o vsem, razen o davkih, pogovarjala z vplivnico, ki se predstavlja kot Firbčna Maša, sicer pa se piše Bunderla, torej firbčna Maša Bunderla. Po izobrazbi je socialna delavka, na svojem IG profilu pa pomaga pri in svetuje o komunikaciji v partnerskih odnosih in spolnosti. Na fotki v roki namesto mikrofona drži kar konkreten dildo. #nuffSaid Žmohtno bo, se vidimo!

22. MAJ 19:00 VVKnjigarna, Runkova 2, 1000 Ljubljana

Slika za dogodek 27. Dnevi knjige v Mariboru

27. Dnevi knjige v Mariboru

Med 22. in 25. 5. 2024 bodo v Mariboru potekali Dnevi knjige, med številnimi dogodki pa tudi KNJIŽNI SEJEM na Grajskem trgu. Tam bomo s svojo stojnico tudi VigeVageKnjige - z vsemi novostmi, med katerimi posebej izpostavljamo novitete letošnjega letnika: KOT PES Danijela Žežlja, genialno risoromaneskno predelavo Kafkovih zgodb, posebej Gladovalca, ob stoletnici avtorjeve smrti, KAKO SEKSATI FEMINISTIČNO britanske slikarke in striparke Flo Perry, 3. del otroške stripovske serije AKISI s podnaslovom POPOPRANE ZGODBICE ter 11. del ARIOLA s podnaslovom ŽABJA ŽURKA, ki bo izšel neposredno pred sejmom. Seveda pa bo za pošlatat, povohat, prelistat in nabavit tudi vse ostalo, kar smo izdali in še ni razprodano.

Obiščite nas na štantu, v času sejma bo knjigarna Mariborka namreč zaprta. Se viimo, čuj! <3

22. MAJ 10:00 Grajski trg, Maribor

Slika za dogodek Liljana Klemenčič bere "Skrinjico sinjega maka"

Liljana Klemenčič bere "Skrinjico sinjega maka"

Za majsko čtivo za mladež, pak tudi njih podporno osebje, si je naša legendarna bralka in pripovedovalka, knjižničarka Liljana Klemenčič, lanskoletna dobitnica nagrade Slovenske sekcije Mednarodne zveze za mladinsko književnost (IBBY) za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja, izbrala lirično slikanico Bine Štampe Žmavc SKRINJICA SINJEGA MAKA, ki jo je ilustriral Svjetlan Junaković, ki je leta 2022 izšla pri mariborski založbi Pivec.

Skrinjica sinjega maka je nežna, subtilna pravljica o babici, ki ji uhajajo poti, misli in besede ter o dedku, ki jih z veliko mero ljubezni želi ohranit in shranit zanjo. Zato pa potrebuje veliko skrinjo. Začne se takole: "Na robu velikega mesta sta živela dedek in babica, obkrožena s polji pozabe in drobnega ptičjega petja. Čarovnica časa je krog njiju sadila nevidni vrt pozabljenja, ki se je raztezal vse tja do sinjega roba obzorja."

Nadaljevanje? Seveda, z veseljem! 16. maja ob 17h v Mariborki. Odraslim vstop dovoljen. Ob spremstvu mularije.

16. MAJ 17:00 Mariborka, Koroška 6, 2000 Maribor

Slika za dogodek Danijel Žeželj v Ljubljani

Danijel Žeželj v Ljubljani

7. 5. prihaja v Ljubljano hrvaški stripar, slikar in ilustrator Danijel Žeželj, eden največjih. Gostoval bo v Vodnikovi domačiji, kjer se bo o svojem ustvarjanju pogovarjal z glavno urednico založbe VigeVageKnjige Anjo Zag Golob, s posebnim poudarkom na risoromanu KOT PES, ki je nedavno izšla pri nas v prevodu gospoda Štefana Vevarja. Istoimenska razstava originalov in tiskov iz knjige bo v Centru ilustracije na ogled še do 19. 5., knjigo pa je mogoče kupiti tudi v naši spletni knjigarni.

7. MAJ 20:30 Vodnikova domačija (THL), Stritarjeva 7, 1000 Ljubljana