Mark Russell & Mike Deodato Jr. & Lee Loughridge

Ne vsi roboti

Mark Russell & Mike Deodato Jr. & Lee Loughridge

Ne vsi roboti

Naslov izvirnika: Not All Robots
Prevod: Boštjan Gorenc - Pižama
Leto izida: 2024
ISBN: 978-961-7077-43-8
Zbirka: Risoromani
Število strani: 123
Dimenzije: 17,5 x 25,8 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
26,00 €

O KNJIGI

Piše se leto 2056 in roboti so s svojim stvarnim in hladnim pristopom na trgu dela povsem nadomestili ljudi. Predrugačeno razmerje med inteligentnimi roboti in desetimi milijardami ljudi, ki živijo na Zemlji, je porodilo negotovo distopično resničnost, v kateri nihče ne najde svojega pravega mesta. V risoromanu Ne vsi roboti, z Eisnerjevo nagrado nagrajeni znanstvenofantastični satiri Marka Russella in Mikea Deodata ml., spoznamo človeško družino Walterjevih. Njihov edini vir prihodka predstavlja zlovešči domači robot Žiletkar, ki večino svojega prostega časa preživi v garaži in ustvarja stroje, za katere so skoraj prepričani, da so zasnovani za množično uničenje – le kaj bi šlo lahko narobe?

O AVTORJIH

Mark Russell je avtor in pisec stripov, ki živi in ​​gara v Portlandu v Oregonu. V desetletjih ustvarjanja se je podpisal pod izjemno raznolik nabor del, med njimi si posebno omembo zaslužijo predvsem God Is Disappointed in You, posodobljeno edicijo Svetega pisma, sodobno predelavo Kremenčkovih v stripu, ki je izšla leta 2016, Exit Stage Left: The Snagglepuss Chronicles (zmagovalec nagrade GLAAD 2019 za izjemen strip), Ne vsi roboti (zmagovalec nagrade Eisner za leto 2022, in sicer za najboljši humoristični strip) in Superman: Space Age, ki pripoveduje zgodbo o Supermanu in njegovih bližnjih, ki se trudijo preživeti v negotovem času ameriške hladne vojne. Kolikor mu je znano, se njegove knjige tiskajo po vsemogočih koncih sveta.

Brazilski umetnik Mike Deodato ml. (rojen kot Deodato Taumaturgo Borges Filho) je v letih svojega ustvarjanja postal domače ime striparske scene in ljubljenec bralcev po celem svetu. Znan je predvsem po izjemno raznolikem slogu, ki obsega vse od divje energičnih potez do natančnega in premišljenega fotorealizma. Njegov oče, prav tako plodovit in prepoznan brazilski risar, je navdihnil Deodatovo vseživljenjsko predanost stripovski umetnosti ter usmerjal sinov umetniški razvoj, ki ga je pripeljal tudi do uspehov na živahni ameriški stripovski sceni – Deodato ml. je tam sčasoma postal eden najplodnejših in najbolj iskanih risarjev, njegov izjemno bogat repertoar pa vključuje Marvelova hišna imena, kot so Maščevalci, Elektra, Neverjetni Hulk, Spider-Man in Thor.

  • Nagrada Ringo! za najboljši komični strip (2022)
  • Eisnerjeva nagrada v kategoriji najboljša komična publikacija (2022)

MOREBITNO DODATNO ČTIVO ZA VAS ...