Flo Perry

Kako seksati feministično

Flo Perry

Kako seksati feministično

Naslov izvirnika: How To Have Feminist Sex: A Fairy Graphic Guide
Prevod: Anja Zag Golob
Leto izida: 2024
ISBN: 978-961-7077-40-7
Zbirka: Risoromani
Število strani: 150
Dimenzije: 23,4 x 15,5 x 1 cm
Tisk: barvni tisk s pantoni, cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
23,00 €

O KNJIGI

Vodnik (p)o bolj feminističnem seksu ne more govoriti zgolj o feminizmu in seksu (čeprav bi bilo tudi to precej zabavno). V njem avtorica s tipičnim angleškim humorjem spregovori tudi o evoluciji, bonobih, družbenih normah, zmenkih po gibanju #MeToo in o mnogih drugih začinjenih tematikah. Spregovori pa tudi o globoko zakoreninjenih patriarhalnih normah, ki so še prevečkrat glavni sovražnik pozitivne in zdrave ženske samopodobe. Ko gre za naša raznolika spolna življenja, so redke med nami brez strahov in negotovosti glede odvečnih kilogramov in dlak. 

Namesto, da bi neovirano uživale in raziskovale svoje telo, se bolj ukvarjamo s svojo bikini linijo, mehkim trebuščkom in videzom sramnih ustnic, in to ni okej. 

O AVTORICI

Flo Perry (1992, London) je pisateljica, slikarka in ilustratorka, nekdanja urednica BuzzFeeda in strokovnjakinja za viralne ilustracije. Rojena in vzgojena je v divjinah severnega Londona, kjer še vedno živi s partnerko in mačkom po imenu Crisp. Poleg omenjenih podvigov je tudi soustanoviteljica razvpitih londonskih lezbičnih večerov Aphrodyki. Preden se je lotila pisanja in risanja, je študirala kemijo na Univerzi Durham (nima pojma, ne sprašuj). Kadar ne riše mačk in jošk, res uživa v šivanju in dnevni televiziji. 

MOREBITNO DODATNO ČTIVO ZA VAS ...

Liv Strömquist: Prepovedani sad
Liv Strömquist:

Prepovedani sad

Nicolas Mahler: Alica v Sussexu
Nicolas Mahler:

Alica v Sussexu

Nina Bunjevac: Bezimena
Nina Bunjevac:

Bezimena

Roald Dahl – Pénélope Bagieu: Čarovnice
Roald Dahl – Pénélope Bagieu:

Čarovnice

Alison Bechdel: Dom za umret
Alison Bechdel:

Dom za umret