Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Matemagija

Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Matemagija

Naslov izvirnika: Kiste 5: Mathemagie
Prevod: Anja Golob
Leto izida: 2021
ISBN: 978-961-7077-06-3
Zbirka: Risoromani
Število strani: 80
Dimenzije: 23 x 17 x 1,1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
14,00 €

O KNJIGI

Peti, zaenkrat zadnji del Škatle se prične z vajo za gledališko predstavo, v kateri v vlogi Lisjaka nastopa tudi Ahac. Ki pa mora še nekoliko povaditi besedilo, da ne govorimo o preglavicah, ki mu jih povzroča matematika. Pozabil je na domačo nalogo v delovnem zvezku! Vikend je uničen, Ahac pa siten kot ponedeljek zjutraj, ker mu računanje ne gre od rok. Odpravi se torej na obisk k čarovniku Zvizdanu Palički in Škatli. Zunaj zapade sneg, prijatelja pa med čarovnikovo odsotnostjo najdeta in poskusita enega od njegovih napojčkov, Superračunski napoj, ki naj bi pomagal pri reševanju matematičnih nalog. A stvari se, jasno, zapletejo ... pazljivo s količino!
Zabavna prigoda, polna presenetljivih preobratov, je najbrž doslej najbolj kompleksna v zbirki otroških stripov o Škatli. Združuje gledališče, matematiko in magijo, predvsem pa koš prijateljstva ter kanček dobrih manir, da o "kidanju" snega sploh ne govorimo!

O AVTORJIH

Patrick Wirbeleit (1971, Lüneburg) je precej visok tip, sicer pa nemški stripar, risar in ilustrator, avtor stripovske serije o Škatli, pri kateri sodeluje kot scenarist. (So)podpisuje skoraj petdeset knjig za otroke, med katerimi je kar nekaj stripov, med njimi Antonia je že bila tu (Antonia war schon mal da) z Maxom Fiedlerjem ter Mali Thor (Kleiner Thor) s Kim Schmidt. Je tudi pobudnik nagrade Carl-Buch-Preis za najlepšo ilustrirano naslovnico otroške knjige v Nemčiji, ki jo podeljujejo od leta 2015.

Uwe Heidschötter (1978, Leverkusen) je ilustrator, animator, filmski režiser in stripar. Za svojo prvo režijo, pri kateri je sodeloval z Johannesom Weilandom – kratki film Malček in zver (Der Kleine und das Biest) po istoimenski seriji knjig Marcusa Sauermanna –, je pobral kar štiri nagrade, med drugim kristal na festivalu animacije v Annecyju ter nagrado Cartoon d’Or leta 2011. Istega leta sta z Weilandom posnela še Zverjaščka (Das Grüffelokind), ki je bil prav tako nagrajen z nagrado Emil. Dela tudi kot ilustrator, pri seriji Škatla pa je zadolžen za risbo.

  • Zlata hruška (2021)

MOREBITNO DODATNO ČTIVO ZA VAS ...