Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Pozor! Robotki!

Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Pozor! Robotki!

Naslov izvirnika: Kiste 4: Roboteralarm
Prevod: Anja Golob
Leto izida: 2020
ISBN: 978-961-7077-05-6
Zbirka: Risoromani
Število strani: 77
Dimenzije: 23 x 17 x 1,1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
14,00 €

O KNJIGI

Škatli je dolgčas. V nasprotju z Ahacom, še vedno pobom pa pol, bi šel strašno rad v šolo, a kako to izvesti? Tam je sicer res kup otrok, s katerimi lahko uganjaš vsakovrstne vragolije, vendar tudi kup odraslih, ki – še vedno – okamnijo, če Škatlo zagledajo. Ahac se domisli: devetošolci, čisto sami, organizirajo izumiteljsko tekmovanje! Če Škatlo prijavi kot svoj izum, ga lahko pretihotapi v šolo. A s Škatlo − ki je vmes ugotovil tudi, da ni nujno vselej fant, kar je sijajno, saj so mu všeč tako leteči robotki kot kitke marjetic v laseh − seveda nikoli ne gre vse po načrtih. In potem so tu še leteči robotki, ki zares letijo! Je torej Škatla končno postal čisto pravi izumitelj? Zna tudi on zares leteti? Pa Ahac? In kaj ima pri vsem skupaj Jana, ki znova nastopi?

Četrti del stripovske serije prinaša novo zabavno in napeto dogodivščino obeh najboljših prijateljev … čarovnik Zvizdan Palička pa tokrat nastopi zgolj v, hm, epizodni vlogi.

O AVTORJIH

Patrick Wirbeleit (1971, Lüneburg) je precej visok tip, sicer pa nemški stripar, risar in ilustrator, avtor stripovske serije o Škatli, pri kateri sodeluje kot scenarist. (So)podpisuje skoraj petdeset knjig za otroke, med katerimi je kar nekaj stripov, med njimi Antonia je že bila tu (Antonia war schon mal da) z Maxom Fiedlerjem ter Mali Thor (Kleiner Thor) s Kim Schmidt. Je tudi pobudnik nagrade Carl-Buch-Preis za najlepšo ilustrirano naslovnico otroške knjige v Nemčiji, ki jo podeljujejo od leta 2015.

Uwe Heidschötter (1978, Leverkusen) je ilustrator, animator, filmski režiser in stripar. Za svojo prvo režijo, pri kateri je sodeloval z Johannesom Weilandom – kratki film Malček in zver (Der Kleine und das Biest) po istoimenski seriji knjig Marcusa Sauermanna –, je pobral kar štiri nagrade, med drugim kristal na festivalu animacije v Annecyju ter nagrado Cartoon d’Or leta 2011. Istega leta sta z Weilandom posnela še Zverjaščka (Das Grüffelokind), ki je bil prav tako nagrajen z nagrado Emil. Dela tudi kot ilustrator, pri seriji Škatla pa je zadolžen za risbo.

  • Zlata hruška (2020)