Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Nobenih neumnosti

Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Nobenih neumnosti

Naslov izvirnika: Kiste – Kein Unsinn
Prevod: Anja Golob
Leto izida: 2019
ISBN: 978-961-94305-7-6
Zbirka: Risoromani
Število strani: 80
Dimenzije: 23 x 17 x 1,1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
14,00 €

O KNJIGI

Škatla – Nobenih neumnosti je že tretje nadaljevanje priljubljene nemške otroške stripovske serije o Ahacu Novaku, mulcu izumitelju in navdušencu nad vsemi naredi-si-sam rečmi. In o njegovem najboljšem prijatelju Škatli, začarani škatli za orodje čarovnika Zvizdana Paličke, v katero gre vse in kolikor hočeš. Hm, ali pa morda ne? Ravno s tem vprašanjem se namreč začne tretji del!
Čarovnik mora na krajšo službeno pot, Škatli pa je samemu doma dolgčas. S svojstvenim poskusom, vrednim njegovega podpisa, se odloči preveriti, kako prostorna je torej zares njegova notranjost.
Medtem pa se Ahačeva starša odpravljata na večerjo. Prosila sta sosedovo Jano, da pride popazit na poba, saj da je Jana po svoje že precej odrasla. Ahac nad idejo seveda nikakor ni navdušen, raje bi sam pazil nase in spotoma kaj izumil, a pomaga si lahko tudi na drug način! Še vedno ima čarovni ključ, ostalo pa mu je tudi še nekaj zelenega čarovnega praška. Če je Jana res tako rekoč odrasla, bo ob pogledu na Škatlo okamnela, on pa bo imel ves večer mir. Dobra ideja?
Stvari seveda ne gredo po načrtih, Jana, ki pomotoma zaide v čarovnikovo hišo, pa iz stekleničke izpusti še droben roza stvorček s simpatičnim klobučkom, od katerega letijo rdeči srčki … res, res – nobenih neumnosti!

O AVTORJIH

Patrick Wirbeleit (1971, Lüneburg) je precej visok tip, sicer pa nemški stripar, risar in ilustrator, avtor stripovske serije o Škatli, pri kateri sodeluje kot scenarist. (So)podpisuje skoraj petdeset knjig za otroke, med katerimi je kar nekaj stripov, med njimi Antonia je že bila tu (Antonia war schon mal da) z Maxom Fiedlerjem ter Mali Thor (Kleiner Thor) s Kim Schmidt. Je tudi pobudnik nagrade Carl-Buch-Preis za najlepšo ilustrirano naslovnico otroške knjige v Nemčiji, ki jo podeljujejo od leta 2015.

Uwe Heidschötter (1978, Leverkusen) je ilustrator, animator, filmski režiser in stripar. Za svojo prvo režijo, pri kateri je sodeloval z Johannesom Weilandom – kratki film Malček in zver (Der Kleine und das Biest) po istoimenski seriji knjig Marcusa Sauermanna –, je pobral kar štiri nagrade, med drugim kristal na festivalu animacije v Annecyju ter nagrado Cartoon d’Or leta 2011. Istega leta sta z Weilandom posnela še Zverjaščka (Das Grüffelokind), ki je bil prav tako nagrajen z nagrado Emil. Dela tudi kot ilustrator, pri seriji Škatla pa je zadolžen za risbo.

  • Zlata hruška (2019)