Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Trije osli (8. knjiga)

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant

ARIOL – Trije osli (8. knjiga)

Naslov izvirnika: Ariol – Les trois baudets (Tome 8)
Prevod: Katja Šaponjić, Anja Golob
Leto izida: 2021
ISBN: 978-961-7077-10-0
Zbirka: Risoromani
Število strani: 128
Dimenzije: 20,5 x 16,5 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
18,00 €

8. del otroške stripovske serije o Ariolu in prijateljčkih prinaša 12 novih prigod: 
Škropilnica (se dogaja na pokopališču, a v glavnem ukvarja z zalivanjem), Samo par malenkosti (se dogaja v supermarketu, v stranski vlogi nastopi že znana Ramonova mama), Majavi zob (se dogaja v piceriji in pri zobozdravniku, precej pa tudi v parku), Presenečenje na presenečenje (se dogaja doma pri Rigonovih, v glavni vlogi nastopita ne en, marveč kar dva Gromska konja), Komorna muzika (se godi pri Kvaxu doma, nastopi pa tudi Brenča, ki gode na violinco), Šal (ta se dogaja v šoli, pomemben del pa tudi v Ariolovi sobi), RAMONO, na pomoč! (tole pa pri Ramonu doma, se spomnite Parme, njegove starejše sestre, popolnoma ujete v kremplje adolescence? Pripravite se na še več hormonov ... in na povsem roza sobo), Boginja ljubezni (uuu, ta je v muzeju in v njej igra glavno vlogo sarkofag z mumijo, ampak pojavi se tudi ena ozaljšana lobanja svete krave, ki zgolj ponovno potrdi Ariolovo fascinacijo nad kravjimi očmi ... "Hator, nebeška kraljica, boginja glasbe, plesa in ljubezni”), Skrivna misija (ta je eko, na morju, z dedkom Ervinom), Tekmovanje v gradnji peščenih gradov (tudi na morju, cameo Vesne in Cvetke, mažoretk iz Mušje vasi!), Avionček (ta je pa doma pri Rigonovih in vsebuje veliko ljubezni ... in enega malo pomendranega ata Rigona), V vrtincu (ta se dogaja v parku).

O AVTORJIH

Marc Boutavant (1970, Dijon) je ilustrator ter  avtor mladinske literature in mladinskih stripov, prepoznaven po živobarvni in ekspresivni risbi. Z otroško stripovsko serijo Mouk, v kateri je ustvaril samosvoje živalsko kraljestvo, in Ariolom je postal francoska ikona, ki svoje znanje pogosto radodarno deli na otroških in umetniških delavnicah. Boutavant je pripadnik nove generacije stripovskih ustvarjalcev, med katerimi so denimo David B, Joann Sfar in Marjane Satrapi.

Emmanuel Guibert (1964, Pariz) je izjemno plodovit  ilustrator in pisec stripov za otroke in odrasle. Njegov tematski razpon je zelo širok in sega vse od vzpona fašizma, druge svetovne vojne, Zdravnikov brez meja do fantazijskega sveta pa do vsakdanjih otroških skrbi in dogodivščin. Je večkrat nagrajeni avtor, ki so mu kritiki in bralci večkrat izrekli priznanje tudi na slovitem stripovskem festivalu v Angoulemu (leta 2004 in 2007 za soavtorstvo Fotografa, leta 1998 za Profesorjevo hčer, ki jo je ustvaril skupaj z Joannom Sfarjem).

  • Zlata hruška (2021)