Ram Cunta & Miha Ha

Tik je šel v gozd po drva – pobarvanka

Ram Cunta & Miha Ha

Tik je šel v gozd po drva – pobarvanka

Leto izida: 2022
ISBN: 978-0-00-000000-2
Zbirka: Risoromani
Število strani: 36
Dimenzije: 29 x 21 x 0,3 cm
Tisk: cmyk 1/1
Vezava: zvezek, spet s sponkami
12,00 €

O KNJIGI

Neko popoldne smo z Miho in Ramom sedeli na kavi in razpravljali o neslutenem uspehu njunega skupnega prvenca Tik je šel v gozd po drva, ki je februarja 2022 izšel pri naši založbi. Beseda je dala besedo in nekdo je izrekel "pobarvanka". Da bi to pa z veseljem, sta se strinjala oba, in da itak že imata par strani pripravljenih, ker sta jih pripravila za zabavo otroškim sekcijam svojih familij. "Kaki so bili pa kaj odzivi?" "Odlični!" "No, pol pa poskusimo še pri drugi mulariji, a ne?" "To!!" Spili smo tisto kavo in Miha se je lotil dela. Nekaterim počrnobeljenim stranem iz originalnega Tika je dodal številne igrice v stilu nekdanjega Mikijevega zabavnika (poišči 10 razlik, najdi pot skozi labirint, pobarvaj samo polja, označena s piko, poveži starca z njegovo kozo in take vaje) ter celo sredinski list za iztrg in izrez - a vse to je možno prej tudi pobarvati! Pobarvanka je v celoti črno-bela (tudi naši zobci na ovitku, recimo) in nikakor ni primerna zgolj za mularijo; v zadnjih letih po svetu opažamo razvijajoč se trend sproščanja odraslih ob barvanju.

O AVTORJIH

Avtor besedila Ram Cunta (1985) je leta 2008 diplomiral na inštitutu SAE v Ljubljani, kjer je nato dve leti asistiral in poučeval, leta 2011 pa se je vrnil v domačo Vipavsko dolino, kjer zdaj kot gozdar in skrbnik upravlja z družinsko gozdno posestvijo. Od leta 2005 je član glasbene zasedbe Mart, ki je doslej izdala dva albuma. Tik je šel v gozd po drva je njegov literarni prvenec.

 

Ilustrator Miha Ha (1986) je priznan slovenski ilustrator in stripar. Na temo avtorskega stripa je leta 2012 diplomiral na ljubljanski Pedagoški fakulteti. Objavlja v številnih slovenskih revijah in je avtor ali soavtor več knjig, redno sodeluje s številnimi avtoricami in avtorji, denimo z Mašo Ogrizek. Med drugim je s svojimi deli sodeloval na 10. in 12. Slovenskem bienalu ilustracije ter na pregledni razstavi slovenskega stripa v Celju, knjige, pri katerih je sodeloval, pa so večkrat prejel znak Zlata hruška.

MOREBITNO DODATNO ČTIVO ZA VAS ...

Séverine Gauthier & Amélie Fléchais: Človek gora
S. Gauthier & A. Fléchais:

Človek gora

Emmanuel Guibert & Marc Boutavant: ARIOL – Trije osli (8. knjiga)
E. Guibert & M. Boutavant:

ARIOL – Trije osli
(8. knjiga)