Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Begomarčki in vremenski čar

Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter

Škatla – Begomarčki in vremenski čar

Naslov izvirnika: Kiste – Fluchtmücken und Wetterzauber
Prevod: Anja Golob
Leto izida: 2018, 2021 (ponatis)
ISBN: 978-961-94305-1-4
Zbirka: Risoromani
Število strani: 80
Dimenzije: 23 x 17 x 1,1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
14,00 €

O KNJIGI

Ahac Novak, še vedno pob pa pol, se odpravi na počitnice k starim staršem na morje. Z dedkom začneta takoj graditi razgledni stolp na obali, a dedek je pozabil, da mora nujno v vas po opravkih. Ahac ostane sam, toda vsak pravi graditelj ve, da gradnja za nobeno ceno ne sme zastati! Za pomoč zaprosi svojega prijatelja Škatlo, še enega navdušenega graditelja. Dobro jima gre, no, dokler se ne začne kar precej zoprna nevihta. Čas je, da se junakoma pridruži Zvizdan Palička s svojo torbo čarovnij. Ampak čarovnik ima pa tudi svoje skrbi – Škatla je v navalu veselja pomotoma razbil steklenko z visokogorskim žnodrinom, ta pa se zdaj strašansko hitro razrašča ter grozi, da bo zavzel celo hišo. Kako stvor zaustaviti? Kaj bo z majavim razglednim stolpom sredi nevihte? In predvsem – kje, vrabca, so te klešče? Napeto in razburljivo!

Škatla – Begomarčki in vremenski čar je drugi del priljubljene nemške stripovske serije za otroke, v kateri so doslej izšli štirje deli. Poleg pristnega prijateljstva in navdušenja nad ročnimi deli jo odlikuje tudi, da se večinoma dogaja zunaj, na svežem zraku, ter da avtorja posvečata posebno pozornost razvijanju bralne pismenosti otrok, ki se s serijo učijo tudi brati.

O AVTORJIH

Patrick Wirbeleit (1971, Lüneburg) je precej visok tip, sicer pa nemški stripar, risar in ilustrator, avtor stripovske serije o Škatli, pri kateri sodeluje kot scenarist. (So)podpisuje skoraj petdeset knjig za otroke, med katerimi je kar nekaj stripov, med njimi Antonia je že bila tu (Antonia war schon mal da) z Maxom Fiedlerjem ter Mali Thor (Kleiner Thor) s Kim Schmidt. Je tudi pobudnik nagrade Carl-Buch-Preis za najlepšo ilustrirano naslovnico otroške knjige v Nemčiji, ki jo podeljujejo od leta 2015.

Uwe Heidschötter (1978, Leverkusen) je ilustrator, animator, filmski režiser in stripar. Za svojo prvo režijo, pri kateri je sodeloval z Johannesom Weilandom – kratki film Malček in zver (Der Kleine und das Biest) po istoimenski seriji knjig Marcusa Sauermanna –, je pobral kar štiri nagrade, med drugim kristal na festivalu animacije v Annecyju ter nagrado Cartoon d’Or leta 2011. Istega leta sta z Weilandom posnela še Zverjaščka (Das Grüffelokind), ki je bil prav tako nagrajen z nagrado Emil. Dela tudi kot ilustrator, pri seriji Škatla pa je zadolžen za risbo.

  • Zlata hruška (2018)