Ram Cunta, Miha Ha

Tik je šel v gozd po drva

Ram Cunta, Miha Ha

Tik je šel v gozd po drva

Leto izida: 2022, 2023 (ponatis)
ISBN: 978-961-7077-16-2
Zbirka: Risoromani
Število strani: 104
Dimenzije: 29 x 22 x 1 cm
Tisk: cmyk 4/4
Vezava: mehka vezava
Izšlo s podporo:
22,00 €

O KNJIGI

Otroški strip Tik je šel v gozd po drva, ki nikakor ni namenjen zgolj otrokom, je prvo sodelovanje Rama Cunte in Mihe Haja ter ena od obeh zmagovalnih knjig na našem prvem razpisu za izvirni slovenski risoroman. Na videz preprosta zgodba o glavnem junaku, ki se s svojo zvesto alpako odpravi v gozd po drva, preseneti z domišljenimi, duhovitimi nadaljevanji pustolovščin, v katere se nenehno zapletata, in izjemno estetsko risbo, dodatna odlika knjige pa je preizpraševanje mej samega žanra, ki se jih avtorja ne ustrašita tu in tam prestopiti. Tako, denimo, v eni od epizod "zamrzne program", v drugi se ustavi čas, priče pa smo tudi koncu sveta - dobesedno. Zgodbe o Tiku je Ram sprva pripovedoval svojima otrokoma, nato pa jih je z Mihovo pomočjo ter njegovo prepoznavno risbo prekvasil v napeto branje za mlado in star ... ejše.

O AVTORJIH

Avtor besedila Ram Cunta (1985) je leta 2008 diplomiral na inštitutu SAE v Ljubljani, kjer je nato dve leti asistiral in poučeval, leta 2011 pa se je vrnil v domačo Vipavsko dolino, kjer zdaj kot gozdar in skrbnik upravlja z družinsko gozdno posestvijo. Od leta 2005 je član glasbene zasedbe Mart, ki je doslej izdala dva albuma. Tik je šel v gozd po drva je njegov literarni prvenec.

Ilustrator Miha Ha(1986) je priznan slovenski ilustrator in stripar. Na temo avtorskega stripa je leta 2012 diplomiral na ljubljanski Pedagoški fakulteti. Objavlja v številnih slovenskih revijah in je avtor ali soavtor več knjig, redno sodeluje s številnimi avtoricami in avtorji, denimo z Mašo Ogrizek. Med drugim je s svojimi deli sodeloval na 10. in 12. Slovenskem bienalu ilustracije ter na pregledni razstavi slovenskega stripa v Celju, knjige, pri katerih je sodeloval, pa so večkrat prejel znak Zlata hruška.

  • Zlata hruška (2022)
  • Priznanje Zlata hruška v kategoriji izvirna slovenska mladinska leposlovna knjiga (2022)

6 MNENJ BRALK IN BRALCEV O KNJIGI:

MOREBITNO DODATNO ČTIVO ZA VAS ...

Patrick Wirbeleit & Uwe Heidschötter: Škatla – Begomarčki in vremenski čar
P. Wirbeleit & U. Heidschötter:

Škatla – Begomarčki in vremenski čar

Séverine Gauthier & Amélie Fléchais: Človek gora
S. Gauthier & A. Fléchais:

Človek gora

Roald Dahl – Pénélope Bagieu: Čarovnice
Roald Dahl – Pénélope Bagieu:

Čarovnice