Poročilo iz VVK delavnice

Ta čas se zadržujemo predvsem v delavnici; ne glede na vreme. :-) OK, kaj pa počnete? Ja, saj. Polne roke dela imamo! :D S Tejo


1 prenavljamo spletno stran, da bo, zdaj, ko imamo že zadosti knjig - pa še svojo prvo serijo razglednic -, predvsem spletna knjigarna.


Z Lutkovnim gledališčem Ljubljana 2 pripravljamo Ariola 1 & 2: igralci Ajda Toman, Rok Kunaver in Jan Bučar bodo v živo brali in ozvočili 6 zgodb iz obeh knjig, mularija pa jih bo lahko hkrati spremljala na zaslonu. Nato pa sledi delavnica animiranega stripa - ja, zares: delavnica animiranega stripa! Tudi z zvezdo dneva, Gromskim konjem. Pod vodstvom Maše in Andreje bodo udeleženke in udeleženci pripravili stop-motion animacijo, za glasbeno podlago pa bo služila, če bo vse po sreči, kar prej na branju odrepana pesmica o Gromskem koncu z zadnje platnice Ariola 2. Valda bomo objavili, že zdaj pa povemo jasno & razločno: zmenek imamo 4. 3. popoldne, natančno uro še sporočimo, v knjigarni Zvezdica Zaspanka v LGL.


3 V petek smo praznovali, ker smo čakali na razpis JAK in ga dočakali. Preučili smo ga: lahko se prijavimo. Pripravljamo se torej na prijavo na razpis. Oujea!


4 Sestankujemo glede naslednjega festivala Stripolisfest, ki bo v oktobru.


5 Čakali bomo na rezultate razpisa, na fotografijah pa sta prvi dve knjigi, ki ju bomo nato prevedli in izdali: Luzovo Katarzo in 3. del serije Ariol - Svinjsko dobra prijatelja.


Krščen Matiček - za praskanje po riti res nimamo časa; ali razpoložljivih rok. Razumemo, da smo vam všeč. Fajn - podprete nas lahko zelo enostavno: da kupite naše knjige. Tukaj, namreč: http://vigevageknjige.org/knjige/.couve_catharsis_tel-600x814 ariol,-tome-3---copain-comme-cochon-530302-250-400