Brezplačna poštnina v Sloveniji – za naročila v vrednosti 30 eur ali več!

Razmehčajte maslo, ogrejte pečico, predstavljamo vam miss vigevage keksov meseca decembra! TADAM!

UradniVVKkeksVelik

keksi so super stvar. (pred toliko in toliko leti sem se odločila študirat oblikovanje, da bom oblikovalka keksov. mogoče pa bom! mogoče sem pa že!)

skupaj vreči dišeče sestavine in mesiti in mesiti, meditacija in masaža. in čvekati (lepo je peči kekse skupaj!) in valjati in rezati. če so modelčki, prav.

(tokrat smo uporabile rahlo nadrealistično­kič oblike: vrtnico, ki izgleda kot vesoljec, ljubezensko pismo, ustnice v poljubu. pa nekaj klasičnih src. aha, in še zajcev brez jajc.)

če ni modelčkov, vzamemo nož in režemo ... zvezde, recimo. sploh pa je super, če imamo doma košček tankega pleha in naredimo svoje lastne modelčke. (do tja seveda še pridemo, eno po eno!)

vržemo na pleh, butnemo v peč in že diši in se zlatorjavo blešči! hrsk hrsk, dober tek,

ljubezen gre skozi želodec!

Uradni VVK keks meseca decembra.

Recept sv. Hildegarde za piškote za živce s pikantnim dodatkom:
Sestavine:
15 g prahu muškatnega oreščka
15 g cimeta
3 g prahu nageljnovih klinčkov
500 g bele pirine moke,
70 g nastrganih mandljev
125 g masla
130 g rjavega sladkorja
1 jajce
ščep soli

+ sveže mlet rdeči poper

Postopek: Zmešamo muškatni orešček, cimet, prah nageljnovih žbic z ostalimi sestavinami. Dodamo malo vode, da dobimo testo, ki ga tanko razvaljamo. Iz testa izrežemo piškote veselih različnih oblik. Pečemo jih v pečici 5-10 minut na temperaturi 180 do 200 stopinj Celzija. Vsak dan pojejmo nekaj piškotov in popijmo kozarček srčnega vina.