Razpis za vodjo pisarne

Iščemo človeka, ki  bi  želel_a  postati čloVVK!

Založba VigeVageKnjige išče osebo, ki bi želela delati z nami, in sicer kot vodja pisarne (m/ž/drugo).

Mi smo majhna in predana ekipa in vabimo v svoje vrste nekoga, ki šteka naš vajb. Za nas je jako pomembno, da oseba ne zgolj klofa ure, ampak da razume in vsaj do neke mere ponotranja naš pogled na založništvo in naš način dela. Ni se sicer nujno udeleževat naših planinskih pohodov ali naših rednih mesečnih pevskih vaj, je pa zaželeno – pri tem pa nikakor ni treba imeti posluha, ker se za vse, ki ga nimamo, vedno najde kak triangelček, da lahko sekamo terce.

Skratka, iščemo človeka, ki bi prevzel_a vodenje naše pisarne/knjigarne na Runkovi 2 v Šiški. Delo traja 20 do 25 ur tedensko, kar pomeni po 4 ali 5 ur dnevno od ponedeljka do petka, čez vikende smo pa zaprti. Ker nimamo dovolj denarja, osebe ne moremo zaposliti (zaposlen ni niti nihče od nas), zato iščemo nekoga, ki ima status študentke oz. študenta, samozaposlene_ga v kulturi ali ki ima status (popoldanski) s. p. Honorar, za katerega se bomo dogovorili z izbranim kandidatom ali kandidatko, izplačujemo redno, enkrat mesečno.

Za to delo je nujno imet rad_a risoroman in strip. Nujno je, da te veseli brat in da te knjige veselijo, kar pomeni, da imaš vedno par kil pretežek rukzok, pa kamorkoli že greš, in da ti tihotapljenje dodatne vrečke (s knjigami) na letala, ah, tako zelo ni tuje. Delo v pisarni pa obsega: vzdrževanje reda in čistoče v njej in pred njo, pospravljanje knjig, brisanje prahu in nošenje škatel s knjigami sem pa tja (tega je precej), vodenje evidence, delo s strankami, izdajanje računov, delo z gnarjem pri prodaji knjig, obvladati je treba blagajno, zaključevanje le-te, delo z računalnikom, delo s tablico, znati je treba spucati wc, pomiti po tleh, pomesti pred pisarno in pomiti okna, hkrati pa je treba imeti veselje do dela z ljudmi in se ne bati mularije. Fajn je, če je človek komunikativna in nujno je, da je zrajtljiv, ker si je treba sam zrajtat, denimo, da je po tleh svinjsko ali da knjige na policah ne stojijo ravno, in vzet v roke močija oziroma jih poravnat.

Nekaterih od teh reči ni treba znat že vnaprej, ker so ene, ki so specifične za založniški in knjigotrški foh in če tega nisi delal, ne moreš znat – se je pa treba hotet naučit in pol prakticirat.

To delo ni za vsako/vsakega. Kdor bi pobral keš konec meseca pa odštempljal ure, sedeč na stolu za kompom in delajoč linijo najmanjšega odpora, ne bo za nas. Mi rabimo – in tud plačamo, jasno – nekoga, ki bi želel_a tu pustit košček srca, ki mu/ji je naša zasedba ok in je pripravljen_a potegnit za 15 minut, če s stranko pade v debato ali se slednja ne more odločit med dvema naslovoma. Iščemo nekoga, ki mu ni frka, da imamo parkrat na leto sejem in da je sejem čez vikend in da to pomeni, da se takrat dela, ker takrat delamo vsi. Nekoga, skratka, ki šteka VVK kot priložnost, ne kot napor posla.

Kaj nudimo? Ne moremo plačat bajno, to povemo vnaprej, plačamo pa dostojno. Ne izkoriščamo. Komuniciramo in se stvari zmenimo vnaprej, pri čemer imamo vsi besedo. Zavedamo se, da so ljudje naša največja deviza, in se tako tudi obnašamo. Spoštljiva komunikacija in jasno postavljena odgovornost ter njeno prevzemanje so temelji VVK, pri čemer je treba nujno povedati še, da se trudimo ne pozabit na zabavo in da se imamo (vsaj večino časa) fajn, ko delamo, pri čemer vztrajamo. Ampak da delamo.

Človek, ki ga iščemo, bi moral_a imeti željo, z nami ostati dlje časa (vsaj 2 leti) in morda sčasoma prevzeti tudi kako drugo delo znotraj založbe.

Če te sodelovanje zanima, nam piši na anja@vigevageknjige.org ali na VigeVageKnjige, Runkova 2, 1000 Ljubljana – s pripisom ZA RAZPIS, in nam pošlji:

  • svoj CV in delovne izkušnje, če jih imaš (max 1 A4 stran),
  • napiši nam, kak status imaš (to je treba vedeti zaradi pogodbe),
  • motivacijsko pismo z razlogi, zakaj želiš delati z nami (max 1 A4 stran),
  • svoje 3 najljubše VVKnjige in razloge za izbor.

Mi bomo prebrali in predebatirali vse prijave, ki bodo prispele do vključno 20. 9. 2021 in bojo vsebovale vse navedeno. Uredništvo bo izbralo največ 10 kandidatk in kandidatov, ki jih bomo povabili na razgovor. Izmed njih bomo 3 ponudili poskusno delo za 1 teden in na podlagi tega tedna izbrali eno oz. enega, ki bo naš novi čloVVK. Uvajanje se bo potem pričelo 3. 11., prevzem in vodenje pisarne pa z novim letu 2022.

Vnaprej hvala za prijave. Veselimo se te!

 

VigeVageKnjige