Brezplačna poštnina v Sloveniji – za naročila v vrednosti 30 eur ali več!

Sejem bo bil živ!

Danes je zadnji dan osrednjega dela festivala stripa Tinta, zato je na sporedu že tradicionalni - stripovski sejem! Od 14h do 20h bo v preddverju Katedrale v KinoŠiška pestro & razposajeno, predstavlja se namreč domala vse, kar se na Slovenskem tako ali drugače ukvarja s stripovsko umetnostjo, tudi mi, seveda. :-)

No, in pol naše mize smo rezervirali za eno osrednjih gostij festivala, britansko striparko in aktivistko Kate Evans. Obsežen intervju z njo, ki ja je opravil Ervin Hladnik Milharčič, je danes objavljen v Objektivu, sobotni prilogi Dnevnika.

(foto: Tomaž Skale)

Za Kate Evans bo zadnji dan tokratnega gostovanja v Sloveniji še posebej pester, ob 10h namreč najprej vodi triurno delavnico "Stripi spreminjajo svet" v DobriVagi pod ljubljansko tržnico.

Na sejmu se nam bo pridružila najkasneje ob 17h - ob 17:15 sledi pogovor z njo v živo na prizorišču, nato pa bo do konca podpisovala svoje knjige. Če že imate svoj izvod, ga vsekakor prinesite s seboj, če ne, bosta na naši mizi na voljo tako Rdeča Rosa kot njena najnovejša, ki je izšla konec junija pri založbi Verso, govori pa o begunski problematiki, kar je avtorica neposredno občutila med svojimi obiski taborišča za begunce Džungla v francoskem Calaisu, kjer je pomagala kot prostovoljka. Naslov knjige je Niti begunske krize in je zaenkrat pri nas na voljo v angleškem originalu.

Se vidimo!