Brezplačna poštnina v Sloveniji – za naročila v vrednosti 30 eur ali več!

VVK razglednice (Kdor visoko leta, ima lep razgled.)

Razglednica

Začelo se je takole: “Kaj, ko bi vsake toliko žmohtnemu stavku / citatu / reku ... dodale žmohtno ilustracijo (katere glavna protagonistka je naša rorcanga oz., pravilneje, katere glavne protagonistke so naše rorcange), stvaritve pa bi postavile v vrtečo se glavo naše spletne stani.

Obiskovalcu bi se pred očmi ob vsakem vstopu pojavila druga pisana in risana mojstrovina z jajci in tako mu nikoli ne bi postalo dolgčas, sploh v obdobju, ko še nimamo nobenega dokaznega fizičnega materiala v obliki knjig. Ja! Juhu! Napravim jih kar nekaj, tako zvanih “tabel” in veselo se sučejo po spletišču.

Je že tako, da vsaka stvar pride do svojega organskega konca in tako se je zgodilo tudi z našimi “tablami”.

Ne, saj ni konec. Konec je začetek oz. metamorfoza, transformacija, reorganizacija, pa še kakšno kunštno besedo bi lahko našla. Takole bo bolje: prva faza našega delovanja in s tem oblike naše spletne strani se je zaključila. V tej naslednji fazi imamo naenkrat ogromno informacij, ki jih je potrebno jasno in glasno (nič ne bomo rekle, tiho pa tudi ne bomo) posredovati dragima bralki in bralcu.

Zato ­ TADAM! Izbrale bomo PET tačednih “tabel”, jih spremenile v strašno fine razglednice (z razgledom v drobovino možganja ali, če hočeta bolj poetično, z razgledom na čudno čudežne pokrajine vigevagaste domišljije), jih pospravile v, ročno narejene, unikatne, oštevilčene in sploh strašno fine ovojnice ter jih takole deluxe popaketkane ponudile v naši spletni trgovini. Tako bodi!

Slikovnega gradiva ne bom prilagala, kar nekaj časa se je vrtelo v našem spletnem vrtiljaku. Ga bom slikovito opisala, pa bo! Eno po eno.

Kraljestvo za konja? Kje pa! BESEDA NI KONJ, KONJ JE KRALJESTVO! Rorcanga inkonj in kraljestvo ... izrišem finega šahovskega konja ­ staro kolumbijsko figuro. Postavim ga na rorcangini nogi in naenkrat se njegova glava z rdečim očesom spremeni v klešče.

Kar slišim, kako šklopota po papirju, konj ­ kraljestvo!

Vremenska napoved je megla z dežjem? No, v resnici je VSAK DAN ZMERNO DO PRETEŽNO PONEDELJEK! Še sama ne vem, zakaj mora ob ponedeljkih deževati. Vendar na tole rorcango ne dežuje, ona dežuje na ven! Iz nje kar šprica! Misli, ideje, pa sanje in sploh ... Plešimo v dežju!

Perica reže raci rep! Riba raca rak ­ iz grmovja štrk! Pikčasta ptička v pikčasti kletki! RIBARACAFAK ­ ha!! Tako nič hudega sluteč turkizna ribica psihedelično­mavričnih oči, račjih tačic in račjega kljuna taca nekam naprej, rorcanga pa jo bo zdaj zdaj zgrabila za rit!

Ena veveričja bo nujna, sploh pa nam je Cluny Brown velikanska vzornica! “BUT IF IT MAKES YOU FEEL HAPPY TO FEED SQUIRRELS TO THE NUTS, WHO AM I TO SAY NUTS TO THE SQUIRRELS?” Fantastično. Doma imam lectovo veverico. In končno vem, zakaj jo imam! (No, saj sem vedela že prej. Na kuhinjskem pultu je delala družbo lectovi ribici, alabastrnemu jajcu, rožni vili iz kinderjajčka, taostrim nožem in še marsičemu.)

Takole bom rdečo in dišečo lectovo veverico nežno položila v cangin malone preveč zevajoč gobec (pa menda ji ne bo odpadla zgornja čeljust!? Bom že uredila, da ne.), pa bo!

In še taganljivi afriški pregovor mi ostane. Nekoč sem nanj sredi ene izmed čuječnih noči naključno naletela (naključje na ključ, kajpada!) Uf, kakšna moč tele misli, samo poslušajta: IF YOU WANT TO COME FAST, GO ALONE. IF YOU WANT TO COME FAR, GO TOGETHER. Saj vama pravim! Nič. Oziroma neskončnost. In (najmanj dvojina).

Oči, ki vidijo. AAA!

Pišimo kartice! Rišimo kartice! Poln kufer nabiralnikov, polnimi položnic in reklam! NE POLOŽNICAM IN REKLAMAM! HOČEMO RAZGLEDNICE!

Nenazadnje pa:

POZOR POZOR! VVK razglednice lahko pospravita v nakupovalne cekarje že kmalu v marcu!