Brezplačna poštnina v Sloveniji – za naročila v vrednosti 30 eur ali več!

"Yvonne, otrok dvorec" izšla!

Z navdušenjem obveščamo, da je včeraj izšla naša peta knjiga v prvi sezoni serije "Risoromani" - čudovita, fantastična slikanica za odrasle z naslovom "YVONNE, otrok dvorec" francoske risarke in ilustratorke Delphine Vaute.

800x400-yvonne-770x385

Naročilo za to krhko, do zadnjih podrobnosti pazljivo izrisano knjižno tkivo na 82 straneh lahko človek odda v naši spletni knjigarni, kjer lahko pokuka tudi v notranjost.

Delphine-Vaute-6-650x1024

V knjigi "YVONNE, otrok dvorec" odstopijo besede vodilno mesto risbi. Avtorica v ilustracijah stavi na detajle, ki presenetijo ter pogosto šokirajo, kar pripoved prestavi v svojstven svet. Od vseh knjig, ki smo jih doslej izdali, je Yvonne najbolj vizualna, hkrati pa najbolj skrivnostna. V sami zgodbi, ki jo je mogoče razumeti na različne načine, pripada glavno mesto poletju, ko ni šole in ni sredinih ur jahanja, in v njem otroku na točki v razvoju, kjer se notranje in zunanje doživljanje premešata in se življenje prelomi. Nekaj se zgodi. Kjub temu to nikakor ni zgolj mladim odraslim namenjena knjiga, nasprotno, prvenstveno je s svojo izjemno pripovedno močjo ter z grozljivim prepredeno metaforiko namenjena odraslim bralcem. 

Še to morda: to nikakor ni knjiga za eno branje - zahteva čas. Pomeni videnega in prebranega v njej se odstirajo postopoma, zlagoma se pred bralcem sestavlja celota, ki je - otrok dvorec. V VigeVageKnjigah smo navdušeni (priznam, jaz sem tudi nekoliko vzhičena), da smo jo našli in da je odslej na voljo tudi slovenskim bralcem. 

Naslovnica_YVONNE-1