Ana in Froga na stalnem repertoarju VigeVageKnjig

Letos smo VigeVageKnjige za otroški strip Ana in Froga - Bi čigumi? Anouk Ricard prejele priznanje Zlata hruška. Na založbi smo bili tega tako veseli, da smo se povezali z dvema dramskima igralcema, ki sta po prigodah Ane in Froge in njune druščine ustvarila odrsko priredbo. Premiera bo 23. januarja 2022 na Vodnikovi domačiji, potem pa smo jo uvrstili na svoj stalni repertoar in odvandra naprej po knjižnicah, osnovnih šolah in povsod tja, kamor jo bodo povabili.

Gostovanja usklajuje Polonca Štritof, ki vam je za vsa vprašanja na voljo na polonca@vigevageknjige.org in telefonski številki 040 218 936, malce več o predstavi pa v nadaljevanju:

Bralna uprizoritev Ana in FrogaBralna uprizoritev ANA IN FROGA je nastala v želji, otrokom čim bolj približati strip in branje. Pri tem nismo želeli ubirati bližnjic, zato smo se odločili, da bomo brali skupaj. Igralka Mia Skrbinac in igralec Voranc Boh, ki sta tudi avtorja priredbe knjige v odrski dogodek, sedita za mizo ter pripovedujeta prigode iz nje. Pomagata si z majhnimi lutkami na palčkah in s kockami, na katerih so sličice iz knjige, ki jih med pripovedovanjem sestavljata. No, pa tudi s kitaro. Spoznamo punčko Ano, žabo Frogo, pa njune prijatelje Reneja, Bubuja in Krištofa, ki se v šestih prigodah znajdejo v običajnih življenjskih situacijah, a jih v stripu Anouk Ricard rešujejo na zabavne, poučne načine. Otroci v knjigi uživajo tudi zato, ker se v njej takoj prepoznajo, bralna predstava pa jim omogoči topel, človeški stik tudi z lastnostmi ali dejanji, ki jih ponavadi ne problematiziramo, ker nam je nerodno ali jih želimo prikriti. Predstava traja dobre pol ure in je namenjena otrokom od 5. leta naprej.

Video prikolica: https://youtu.be/s2SVa87pJi4