3. razpis za risoroman

Založba VigeVageKnjige razpisuje

3. NATEČAJ ZA ORIGINALNI, še neobjavljeni RISOROMAN V SLOVENSKEM JEZIKU

(če je jezik uporabljen).

Od leta 2019 založba VigeVageKnjige poleg prevodnih del vsako leto izda tudi vsaj eno slovensko delo. Doslej so v zbirku Risoromani tako izšle Vinjete straholjubca Eve Mahkovic in Eve Mlinar, Mestne ptice in Vaške ptice Gašperja Krajnca, Žabci Dore Kaštrun, Tik je šel v gozd po drva Rama Cunte & Mihe Hančiča ter Sumatra – Leto na tropskem otoku Katarine Šeme. V letu 2023 bosta izšla še 2. del Žabcev Dora Kaštrun ter risoroman Mariborka Vida Kmetiča & Damijana Stepančiča.

Želimo si, da bi se osmim izdanim knjigam v letu 2024 pridružila deveta, zato razpisujemo natečaj, na katerega se lahko prijavite vse in vsi, ki v žanru risoromana ustvarjate v Sloveniji. V uredništvu bomo med prispelimi predlogi izbrali po našem mnenju najbolj ustreznega za program našega 10. letnika (2024). Izdajo bomo seveda honorirali, z avtorico ali avtorjem izbrane knjige pa bomo sklenili pogodbo, ki bo natančneje opredeljevala pogoje sodelovanja. Zavezujemo se, da bomo knjigo pripravili in izdali v skladu z najvišjimi založniškimi standardi.

Že vnaprej povemo, da smo alergični na zamujanje in kršenje dogovorjenih rokov. Od avtoric in avtorjev pričakujemo profesionalnost, visoko delovno etiko ter zavezanost skupnemu cilju izdaje knjige, mi pa mu/ji ponujamo uredniško pomoč glavne urednice VVK Anje Zag Golob pri razvoju dela, lekturo, korekture, postavitev, pripravo na tisk ter tisk in distribucijo knjige. Pripravili bomo vsaj en promocijski dogodek ob izidu knjige ter o slednjem ustrezno obvestili medije.

Če se želite na natečaj prijaviti, nam do 28. 2. 2023 do 23:59 pošljite

• izdelan sinopsis knjige na največ dveh straneh A4 formata,

• 15−20 strani iz knjige vsaj v skicah,

• vaš CV z morebitnim seznamom dosedanjih objav na največ dveh straneh A4 formata,

podpisano izjavo o avtorstvu prijavljenega risoromana, ter izjavo, da gre za izvirno delo, ki prej ni bilo še nikjer objavljeno,

navedbo, katere 3 od doslej izdanih VVKnjig so vam najboljše in zakaj,

razlago, čemu želite svojo knjigo izdati pri naši založbi.

Vse navedeno lahko pošljete po pošti na naslov VigeVageKnjige, za 3. NATEČAJ ZA RISOROMAN, Runkova 2, 1000 Ljubljana (prosimo, pošljite kuverto s priporočeno pošto, da se ne bi izgubila, ali v času, ko je VVKnjigarna odprta, pokličite na 070 45 00 67, se najavite in jo prinesite v pisarno osebno – razpis ni anonimen) ali z e-pošto na naslov anja@vigevageknjige.org, prav tako v zadevo napišite: 3. NATEČAJ ZA RISOROMAN (večje priponke, prosimo, naložite na wetransfer in nam pošljite samo linke). Gradiva, prispelega po pošti, ne pošiljamo nazaj, lahko pa ga po koncu razpisa prevzamete osebno v VVKnjigarni na Runkovi 2. Vsak oz. vsaka se lahko prijavi zgolj z enim svojim delom. Prijavijo se seveda lahko tudi tandemi, vendar se v tem primeru honorar deli med oba avtorja / avtorici v deležih, ki ju določimo skupaj.

Uredništvo si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od poslanih predlogov, če presodi, da nobeden ne ustreza usmeritvam 10. letnika. Svojo odločitev bo uredništvo sporočilo najkasneje 1. 5. 202na svojem FB profilu, na svoji spletni strani v razdelku Novice ter z elektronskim sporočilom avtorici ali avtorju. Z morebitnimi dodatnimi vprašanji pišite na anja@vigevageknjige.org

Veselimo se vaših del in se vam zahvaljujemo, če nam jih boste zaupale_i v branje. Zavezujemo se, da vaših podatkov ali poslanih del nikoli ne bomo posredovali nikomur izven uredništva založbe VigeVageKnjige in da bomo absolutno spoštovali vaše zaupanje ter z vsemi prispelimi deli ravnali diskretno. Svojo odločitev bomo sprejeli po tehtnem premisleku.

Vsak dan je dan za – risoroman!

VigeVageKnjige